Better to get off the train at this station. Than to do it later, when it’s too late. Remember Time doesn’t wait! ― Deyth Banger

De foto’s hieronder zijn allen gemaakt nabij het centraal station in Groningen. Hebben we je weten te raken met een van deze foto’s en heb je belangstelling voor een foto op canvas, aluminium of een andere ondergrond? De mogelijkheden zijn enorm! Hieronder vind je wat prijsvoorbeelden, klik gerust voor meer mogelijkheden op een van de foto’s.

Stukje informatie: het huidige stationsgebouw is het derde station van Groningen. Bij de opening van de spoorlijn naar Leeuwarden op 1 juni 1866 kwam een noodgebouw in gebruik, net buiten de toenmalige vesting. Na de opening van de lijn naar Winschoten – Bad Nieuweschans in 1868 en naar Meppel – Zwolle in 1870 kwam er in 1872 een echt station in gebruik. Dit stond op dezelfde plaats waar we het huidige gebouw vinden, dat ruim twintig jaar later werd gebouwd. Op 15 juni 1884 werd de spoorlijn naar Delfzijl geopend en op 16 augustus 1893 werd ook de verbinding naar Roodeschool in gebruik genomen. (Bron: Wikipedia)