In de stilte van een verlaten boerderij fluistert het verleden, waar eens het leven bloeide, nu echoot enkel de herinnering.

Binnen de verlaten muren van de oude boerderij, waar de tijd zijn tol heeft geëist gedurende de afgelopen jaren, ontvouwt zich een visueel toneel van vergane glorie en vergeten verhalen. Als een getuige van een lang verstreken tijdperk, staan de verweerde balken die teruggaan tot 1500 en de stenen die vermoedelijk uit de 14e eeuw stammen, als stille getuigen van het verleden. Elke scheur, elk spoor van verval vertelt een verhaal van een leven dat ooit hier geleefd werd, van dromen en ambities die nu slechts herinneringen zijn.

Als fotograaf is het betreden van deze verlaten ruimte als het doorbladeren van een verloren geschiedenisboek, waar elk beeld dat wordt vastgelegd een fragment is van een verhaal dat ooit bloeide maar nu verbleekt in de tijd. Met elke klik van de camera wordt een moment vastgelegd dat nooit meer terug zal keren, een moment van schoonheid in verval dat tegelijkertijd een eerbetoon is aan de vergankelijkheid van alles wat bestaat. Fotograferen in deze oude boerderij is niet alleen het vastleggen van beelden, maar ook het eren van het verleden en het koesteren van de unieke schoonheid die schuilt in de vergetelheid.

Thanks ChatGPT voor de poëzie hierboven en thanks Knoalster Foto Collectief voor deze toffe trip!